Ny mand i spidsen for vikingerne

Det bliver stort for Bruno Rosenlund, når han fredag aften indtager scenen sammen med de mere end 130 andre frivillige skuespillere på Jels Vikingespil. Bruno Rosenlund er nemlig i sit livs rolle som den store sagnhelt Palnatoke.

Det er ikke nyt for Bruno Rosenlund at stå på friluftsscenen i Jels sammen med andre blodtørstige vikinger. Han har været en del af Jels Vikingespil 13 gange - ikke alle gangene på scenen, men heller aldrig som dén med titelrollen. Ikke desto mindre er han hovedrolleindehaver denne gang, hvor han spiller Harald Blåtands hjælper Palnatoke.

Årets forestilling handler om den stakkels konge, Harald Blåtand, der har problemer med den tyske Kejser Otto, der igen og igen overskrider grænsen ved Dannevirke. Kong Harald Blåtand har ikke folk nok til at holde Kejser Otto tilbage, men i stedet for at bruge penge på en større hær, bygger han borge rundt omkring i Danmark - til både folkets og de frie herremænds store frustration. Palnatoke hjælper sin Konge økonomisk med at få kejseren til at blive på den "rigtige" side af Dannevirke. Samtidig planlægger han sammen med sin fostersøn, Svend Tveskæg, et attentat mod Kong Harald Blåtand. Palnatoke vil afsætte Kongen og i stedet indsætte Svend Tveskæg. Først er det dog tid til et rigtigt vikingetogt på tværs af Nordsøen til Plymouth i England, som selvfølgelig udløser kampe på liv og død, men som også fostrer ægte kærlighed mellem smukke unge mennesker.

Stykket er skrevet af Preben Mørkbak, og for fjerde gang er det Pierre Miehe-Renard, der som instruktør skal sørge for, at de frivillige på scenen får skabt et brag af en forestilling. Alle fægte- og slåskampe er instrueret professionelt af skuespiller og stuntmand David Owe, der efter fire års samarbejde med Jels Vikingespil kender vikingerne og vilkårene særdeles godt. Scenograf Nicolaj Trap har, efter nogle års pause, atter fundet vej til friluftsscenen i Jels, hvor han ud over at sætte stregerne til dragter og kulisser, også selv har deltaget aktivt i udformningen af rekvisitter og kulisser.

Se med i TV SYD kl. 16.40, 19:30, 19:55 og 22:25

TV SYD sender fra forberedelserne til Jels Vikingespil kl. 16.40 fredag eftermiddag og er med direkte lige før premieren i nyhederne kl. 19.30. Programmet fra forberedelserne genudsendes kl. 19.55 og 22.25.

Årets forestilling opføres hver aften kl. 20.00 fra 3. juli til og med 19. juli 2015. Dog undtaget søndag d. 12. juli. Søndag d. 5. juli opføres forestillingen kl. 16.00.

Læs mere på - www.jelsvikingespil.dk