Op mod 900 deltager i Pride i Gesten

Et læserbrev i avisen udløste lørdagens Pride-parade i den lille by Gesten ved Vejen.

Det skønnes, at op mod 900 deltog i marchen gennem byen. Medarrangør Betina Andersen siger til TV SYD, at det er en succes.

- Jeg er overvældet og glad over, at der er kommet så mange, siger hun til TV SYDs reporter, Kasper Larsen, under marchen.

Hvor meget betyder det for dig?

- Det kan næsten ikke beskrives med ord.  

Arrangementet er borgernes modsvar til et læserbrev fra byrådsmedlem Anni Grimm, Dansk Folkeparti, hvor hun bl.a. kalder homoseksuelle for afvigere.

quote

Når der er nogen, der kommer med én holdning, så har man friheden til at reagere på det, og det er det, vi gør her.

NIck Højgaard, formand for Gesten Pride.

Nick Højgaard er formand for Gesten Pride. Han siger:

- Der var nogle borgere, som tog afstand fra læserbrevet, så vi besluttede os for at handle på det. Vi ser derfor denne Pride som et manifest for det, vi tror på.

Det var i facebookgruppen 6621 Gesten, hvor flere borgere luftede deres utilfredshed over læserbrevet.

Anni Grimm støtter ikke paraden, og det siges, at hun er udenbys i dag. I en udtalelse til Ritzau siger hun, at man har retten til at gøre, som man har lyst. Hun mener dog, at man ikke har forstået budskabet i læserbrevet.

- Som jeg skrev i læserbrevet, så er jeg meget liberal på det punkt. Alle mennesker har ret til at være, den de er, men de skal også give plads til folk, der er uenige i deres holdninger, siger hun.

Nick Højgaard er enig i, at man gerne må have forskellige holdninger. Han mener bare, at de bruger ytringsfriheden, når de reagerer på Anni Grimms holdninger.

 - Når der er nogen, der kommer med én holdning, så har man friheden til at reagere på det, og det er det, vi gør her, siger han.

Men Anni Grimm mener ikke, at hendes holdning accepteres af modparten.

 - Vi skal have lov til til at være de mennesker, vi er, også selv om vi ikke har samme holdning. De vil kun høre på folk, der er enige med dem, og det er ikke den mangfoldighed, jeg hylder.

Der var ingen negative ytringer under marchen. Borgere i Gesten kom med positive tilråb - eller skålede med deltagerne, der gik med i paraden. 

Efter paraden er der et arrangement ved Gesten fritidscenter, hvor der vil være taler og fest indtil klokken 24.

TV SYD sender direkte fra Gesten kl. 19.30. 

Fra paraden gennem Gesten
Fra paraden gennem Gesten
Foto: Heidi Godskesen Rasmussen, TV SYD