Par kendt skyldige i drab ved Kongeåen

Det var overlagt drab, da en 33-årig mand sidste sommer blev lokket på fisketur og skudt med et jagtgevær. Hans kæreste og hendes eksmand er kendt skyldige.

En 46-årig kvinde og hendes eksmand er fundet skyldige i drabet på kvindens kæreste, der i juni sidste år blev lokket på fisketur ved Kongeåen og likvideret med skud.

Den 33-årige Rene Christensen døde på stedet, og kæresten har siden erkendt, at hun planlagde drabet, mens hendes jævnaldrende eksmand trykkede på aftrækkeren.

I løbet af nævningesagen mod parret er det kommet frem, at kvinden var bange for Rene Christensen, der angiveligt truede hendes søn og hende på livet, når hun forsøgte at gå fra ham.

Sendte sms lige før drab

Alligevel sendte hun ifølge Jydske Vestkysten følgende sms til ham få timer før hun skulle mødes med ham ved bredden af Kongeåen, hvor eksmanden ventede i et buskads med et dobbeltløbet jagtgevær.

- Hej elskede. Jeg elsker dig så højt. Kys kys. Din Sesse, skrev drabskvinden til offeret.

Da hun 6. juni sidste år mødtes med Rene Christensen ved Kongeåen øst for Skodborghus, sagde hun til ham, at hun skulle tisse og trak sig væk fra bredden.

Herefter trådte eksmanden frem fra sit skjul og skød offeret i tindingen.

Retten i Esbjerg skal nu udmåle længden af fængselsstraf til drabsparret - et spørgsmål som ventes afklaret i løbet af torsdag formiddag.