TV der bevæger dig

Pengeregn over kunstmuseum

Vejen Kunstmuseum har fået doneret knapt 40 millioner kroner til udbygning og renovering af museet.

00:45

En glad museumsleder Teresa Nielsen foran Vejen Kunstmuseum., hvor hun fortæller, hvad de 40 millioner kroner skal bruges til

En glad museumsleder Teresa Nielsen foran Vejen Kunstmuseum.

Model af Vejen Kunstmuseums nye tilbygning/ombygning.

Vejen Kunstmuseum huser blandt andet verdens største samling af værker af Pippi langstrømpe-tegneren Ingrid Vang Nyman.

Vejen Kunstmuseum er berømt for deres store keramisksamling.

1 af 5

- En drøm er gået i opfyldelse, sådan siger museumsleder Teresa Nielsen ved Vejen Kunstmuseum, efter museet har fået doneret knapt 40 millioner kroner til udvidelse og renovering af museet.

En drøm er gået i opfyldelse.

Teresa Nielsen, museumsleder, Vejen Kunstmuseum

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har doneret de 28.600.000 kroner, og Vejen Kommune har givet tilsagn om ti millioner kroner til formålet.

Museet får, med en ny tilbygning omkring 800 m2 mere plads til de cirka 4000 kunstværker i form af skulpturer, keramik, malerier, tegninger, grafik og møbler, som museet råder over samt bedre plads til museumsgæsterne, når det hele forhåbenligt står færdigt i 2018.

- De skal bruges til et tigerspring for museet. De skal gøre noget godt på to måder. For det første en hel masse godt for museets værker, som får god plads også i baglandet, men også en masse godt for museets gæster. De får meget mere at se om det, der er fortællingen om dansk kunst omkring år 1900, fortæller museumsleder Teresa Nielsen.

De skal bruges til et tigerspring for museet.

Teresa Nielsen, museumsleder, Vejen Kunstmuseum

Gaven fra A.P. Møller Fonden kommer efter et helt særligt 2016 på Vejen Kunstmuseum, hvor museet har markeret 100 års dagen for et bysbarnet, Pippi-tegneren Ingrid Vang Nyman, "Pippi fra Vejen", som også har resulteret i opstilling af et mindesmærke, en bog, tre film og en stor udstilling.

I forbindelse med ombygningen får kunstneren Ingrid Vang Nyman sin helt egen afdeling med udstilling af Pippi-værkerne.

 

Mere kultur