TV der bevæger dig

Plan for beredskabet i Trekantområdet taget af bordet

Kritikken af den omdiskuterede dimensioneringsplan for beredskabet i Trekantområdet får nu kommunerne til at starte forfra.

Det er blandt andet de frivillige brandmænd i Skodborg, som har truet med at stoppe, hvis den nye plan for beredskabet blev gennemført. Foto: Kim Gram, TV SYD

Planen for det nye beredskab i TrekantBrand har fra start fået en hård medfart både fra Beredskabsstyrelsen og de ansatte i beredskabet. Flere af de frivillige brandmænd har blandt andet truet med at stoppe, hvis den nye plan blev gennemført.

Dimensioneringsplanen beskrev blandt andet hvordan antallet af sprøjter og tankvogne vil blive reduceret samtidig med at udrykningstiden i ydreområderne kunne blive forlænget. 

Derfor er borgmestrene i Vejle, Kolding, Fredericia, Middelfart, Billund og Vejen nu blevet enige med beredskabsdirektøren om at skrotte planen og starte forfra.

Alligevel står flere af brandmændene usikre tilbage over hvordan den nye plan kommer til at se ud.

02:09

Brandkaptajn i Skodborg Peter Schmidt er bekymret for hvad der nu skal ske med beredskabet.

Luk video

- Man sidder med en klump i maven og tænker, hvad så nu. Jeg synes det ville klæde byrådsmedlemmerne og høre om vi skal være med i TrekantBrand siger brandkaptajn i Skodborg Peter Schmidt.

01:56

Hør Koldings borgmester Jørn Pedersen (V) fortælle om hvordan de vil lave en ny plan.

Luk video

 Indtil en ny plan ligger klar vil beredskabet fortsætte som det gør i dag.

Læs også Trekantområdets borgmestre: Revurder beredskab-besparelser