Politiet efterlyser vidner til eksplosion: - Det er fuldstændig smadret

Natten til søndag ødelagde en eksplosion en toiletbygning i Vejen midtby. Syd- og Sønderjyllands Politi efterlyser vidner.

Artiklen er opdateret mandag morgen den 25. januar med yderligere oplysninger fra politiet om, at de blandt andet efterlyser videoovervågning fra erhvervsdrivende i området.

Borgerne i Vejen fik sig en voldsom overraskelse natten til søndag, da en kraftig eksplosion ødelagde en toiletbygning på Nørregade. 

quote

Det kunne lige så godt havde taget hele bygningen med sig.

Nikolaj Hølmkjær, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Vi fik flere anmeldelser klokken 01.30 fra borgere, der har hørt et højt brag. Flere af dem har kunnet høre det flere kilometer væk, siger Nikolaj Hølmkjær, der er vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi. 

Eksplosionen har været særdeles kraftig. Døren til toilethuset er blæst af og har taget det meste af karmen med sig sammen med stumper af isolering. Inden i bygningen har eksplosionen gjort endnu mere skade.

- Det er virkelig ødelagt derinde. Der er blæst huller i nogle af vandrørene, og lofter, vægge, interiør og fliser er fuldstændig smadret, siger Nikolaj Hølmkjær.

Vandrørene er blevet midlertidigt lappet, og politiet har til morgen fået aflukket bygningen. Der er ingen personer, der er kommet til skade ved eksplosionen, og politiet formoder, at gerningsmændene har affyret en luftbombe såsom en krysantemumbombe i bygningen.

- Det her går ind under groft hærværk. Det kunne lige så godt havde taget hele bygningen med sig, og der kommer et kæmpe erstatningskrav, siger Nikolaj Hølmkjær. 

Toilettet ligger i forbindelse med nogle butiksbygninger og står åbent og er normalt til rådighed alle døgnets timer.

Politiet har i løbet af natten patruljeret området og har været til stedet med hundepatruljer for at forsøge at finde gerningsmændene. Bliver de fundet kan de udover erstatningskravet se frem til en straf på op til seks års fængsel.

- Vi har fået henvendelser om, at to personer skulle have løbet væk fra stedet kort tid inden, og vi har en formodning om, at de kunne være gerningsmændene. Ellers er de bare løbet for livet, siger Nikolaj Hølmkjær.

Eksplosionen vurderes efter nærmere undersøgelse at komme fra en affyret krysantemumbombe.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser søndag aften, at de har sat øget patruljering i gang i området.

Politiet opfordrer til at ringe 114, hvis du har set eller oplevet noget i forbindelse med eksplosionen.

Desuden efterlyser det videoovervågning fra erhvervsdrivende i området.