Politiet: Hold nu op med køre ræs gennem de små byer

Selvom politiet konstant advarer trafikanterne om, at der er fartkontrol med fotovogne i fartplagede landsbyer, så bringer hver eneste dag fortsat nye eksempler på meget høje hastigheder. Mandag blev en bilist blitzet i Gesten med 128 kilometer i timen på en strækning, hvor der højst må køres 50.

Selvom Syd- og Sønderjyllands Politi på forhånd havde advaret om målingen mandag eftermiddag i Gesten, så blev 10 bilister blitzet og i to tilfælde følger der betingede frakendelser med oven i en stor bøde. Og en enkelt trafikant mister kørekortet ubetinget, da hastigheden var 128 kilometer i timen i 50 kilometer-zonen. 

- Vi var i Gesten på opfordring fra beboere i byen, der var bekymrede over hastigheden gennem deres by. Vi har endda advaret om vores kontrol på forhånd - og det er jo fuldstændigt forrykt, at vi så møder en bilist, der ræser gennem byen med 128 kilometer i timen. Sidste mandag tog vi en anden bilist  i Adsbøl, der kørte 107 og også må aflevere kørekortet i seks måneder og til ny køreprøve. Jeg håber, at det kan dæmpe fartvanviddet, siger vicepolitiinspektør Knud Reinholdt, leder af færdselsafdelingen i Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD.

quote

Det er jo fuldstændigt forrykt, at vi så møder en bilist, der ræser gennem byen med 128 kilometer i timen

 Knud Reinholdt, vicepolitiinspektør, leder af færdselsafdelingen i Syd- og Sønderjyllands Politi.

 

Vicepolitiinspektør Knud Reinholdt, leder af færdselsafdelingen i Syd- og Sønderjyllands Politi.
Vicepolitiinspektør Knud Reinholdt, leder af færdselsafdelingen i Syd- og Sønderjyllands Politi.

Netop Adsbøl var igen i går målet for en fartkontrol med fotovogn for at følge op på sidste uges mange fartsyndere. Ved den fornyede kontrol udspandt sig endnu en grotesk situation, da fotovognen her tog et skarpt foto af en bilist, der i 50 kilometer-zonen kørte 69 kilometer i timen og samtidig med en mobiltelefon i hånden tog et foto af politiets fotovogn.

- Det er helt grotesk. Det giver oven i klip i kørekortet og fartbøden en ekstra hilsen på 1500 kroner for brug af håndholdt mobil under kørslen, siger vicepolitiinspektør Knud Reinholdt.

Ved kontrollen mandag formiddag i Adsbøl blev 1774 passerede køretøjers fart tjekket. 37 blev blitzet og får bøder. Tre kørte så stærkt, at de også får et klip i kørekortet.