TV der bevæger dig

Politiet rykker langsommere ud til 112-ulykker

Når borgerne ringer 112, så rykker politiet langsommere ud. Det viser nye tal.

00:30

Tove Mikkelsen og hendes mand Benny ringede 112, da de blev udsat for røveri i deres kiosk. Foto: Frank Blauenfeldt, TV SYD.

Tove Mikkelsen og hendes mand Benny ringede 112, da de blev udsat for røveri i deres kiosk. Foto: Frank Blauenfeldt

1 af 2

Politiets tal for de gennemsnitlige responstider, altså hvor lang tid politiet er om at komme frem, i årets første kvartal viser, at politiet kommer langsommere frem.

Tiderne bliver målt på en række områder, når borgerne ringer 112. Blandt andet brand, slagsmål, færdselsuheld og røveri.

Vi har fået væsentlig flere hændelser, vi skal måle responstiden på i år, end vi har haft de andre år.

I januar blev Tove Mikkelsen og hendes mand Benny udsat for røveri i deres kiosk i Vejen. To piger kom ind i butikken, bevæbnet med en kniv.

- De prøver på at få kasseapparatet op, men det kan de ikke. De truer med kniv, og min mand får en på kassen, forklarer Tove Mikkelsen til TV SYD.

Hun ringede derfor straks 112, og taler med politiet på vagtcentralen.

- Det tager mellem 10 minutter og et kvarter. Så er den første her, og så kommer der et par stykker mere, forklarer Tove Mikkelsen.

I Syd- og Sønderjyllands Politikreds er politiets responstid i gennemsnit 12 minutter og 36 sekunder i første kvartal 2016.

I 2015 havde politiet tekniske problemer med at registrere responstiden. Men ser man derimod på første halvår 2014, så var den gennemsnitlige responstid på 8 minutter 47 sekunder.

Perioderne er ikke direkte sammenlignelige, men hos politiet har man også analyseret på den forlængede responstid.

- Vi har fået væsentlig flere hændelser, vi skal måle responstiden på i år, end vi har haft de andre år, forklarer linjechef hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Tage Jehn, til TV SYD.

I den anden politikreds i TV SYDs dækningsområde, Sydøstjyllands Politi, var der i første halvår 2014 en responstid på 7 minutter og 26 sekunder. I første kvartal 2016 er den tid forøget til 9 minutter og 30 sekunder.

I Vejen håber kioskejerne bare på, at politiet rykker ud, så hurtigt de kan.

- Man er jo fuldstændig magtesløs. Denne gang var det en kniv, men næste gang er det måske en revolver – og hvad så?, uddyber Tove Mikkelsen.

Syd- og Sønderjyllands Politi har ikke nogen konkrete initiativer på vej, der skal forbedre responstiderne, men det er et område, politiet har stort fokus på og vil følge tæt.