To polske tøjtyve taget med varebil fyldt med 1 ton genbrugstøj

To polske mænd blev natten til mandag stoppet i en varebil på Gestenvej ved Vejen i en varebil fyldt med ét ton genbrugstøj, som politiet mener er stjålet fra containere ved genbrugsforretninger.

De velgørende organisationer, der driver genbrugsforretninger, er hårdt plagede af udenlandske tyvebander, der nærmest systematisk kører rundt og tømmer de containere, som gavmilde borgere har fyldt med deres aflagte tøj.

Klokken 02.20 natten til mandag stoppede en patrulje fra Syd- og Sønderjyllands Politi en varevogn på Gestenvej ved Vejen med to polske mænd. Varebilen var fyldt med tøj, som politiet mener stammer fra genbrugscontainere.

En lille time tidligere havde en borger ringet til politiet, da han ved en genbrugsforretning i Esbjerg havde set to mænd i en varebil stjæle sækkevis af tøj fra nogle tøjcontainere. 

- Borgeren havde noteret de to første bogstaver i nummerpladen på den varebil, som tøjet blev læsset ind - og det gik igen på den varebil, som vi stoppede ved Vejen med de to polske mænd, siger vagtchef Søren Strægaard, Syd- og Sønderjyllands Politi, mandag morgen til TV SYD.

Ifølge politiets vurdering var der så meget tøj i varebilen, der blev stoppet i nat, at det stammer fra flere forretninger end den ene i Esbjerg, som vidnet så blive ribbet. Senere mandag skal politiet forsøge at finde frem til, hvor det øvrige tøj stammer fra. 

OPDATERET: De to polakker er ved middagstid løsladt. De fik hver en bøde på 3000 kroner, som de betalte på stedet.

Polakkerne er ikke bosiddende i Danmark. Politiet har tilbageholdt det stjålne tøj, som nu vil blive sendt retur til de, som har fået det stjålet, når de melder sig til politiet.