Rambuktyveri på Coop-lager ender i dramatisk politijagt

Klokken 0:10 i nat går alarmen på Coops lager på Arnfredvej i Vejen. Politiet kører ud til stedet og ser at både hegnet og porten er ødelagt. Deres første indtryk er, at tyvene er over alle bjerge. Men så kommer en Mercedes Sprinter kørende ud fra lagerområdet, - og nu begynder en længere politijagt.

Politiet sætter efter varebilen, der ikke stopper, men i høj fart kører ud mod Parkvej-Koldingvej i Vejen.

-I krydset kører en stor Mercedes 4-hjulstrækker med to maskerede mænd op på siden af politiet, og kanter politibilen over i vejsiden, hvorefter den mand, der kører i Mercedes Sprinteren springer over i 4-hjulstrækkeren, og de kører væk fra stedet med meget høj fart, det fortæller vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi Jan Stokholm til TV SYD.

Patruljebilen forfølger bilen mod Jordrup, men mister kontakten til den på grund af den alt for høje hastighed.

Derefter følger en politijagt, som udvikler sig til en slags katten efter musen.

-Vi finder 4-hjulstrækkeren i Esdrup og forfølger den til Andst.

Her kører den igen fra os, men dukker minutter senere op ved Koldingvej i Jels, hvor en patruljevogn forfølger bilen til Gabøl-krydset.

I krydset mister vi igen kontakten til bilen, og de tre rambuktyve forsvinder i nattemørket, fortæller vagtchef Jan Stokholm

Den Mercedes Sprinter tyvene efterlod i Vejen, kørte med stjålne nummerplader, og er højst sandsynlig fyldt med cigaretter og spiritus fra Coops lager.

Den store Mercedes 4-hjulstrækker er tidligere stjålet i Vejle.

Rambuktyvene kom gennem hegnet og porten på lageret ved at køre en Manitou - en slags stor palleløfter igennem både hegn og port.

-Selvom det udviklede sig til noget af en politijagt, hvor tyvene agerede med stor koldblodighed, b.la. ved at kante vores patruljebil over i vejkanten og så skifte bil, så kom ingen noget til.

Men der er ingen tvivl om de tre maskerede mænd nøje har planlagt rambuktyveriet, slutter vagtchef Jan Stokholm.

Politiet er søndag morgen ved at undersøge gerningsstederne - Coops lager i Vejen og Mercedes Sprinter med de stjålne varer.