Ramt af isklump og guidet af politiet: Nu må bilist selv betale

Lisbeth Straarups bil blev ramt af en isklump fra lastbil. Men selvom politiet stoppede lastbilen, så vil firmaets forsikringsselskab ikke betale.

Den 12. februar kom Lisbeth Straarup kørende på Esbjergmotorvejen bag en lastbil. Mellem afkørslerne Lunderskov og Grindsted rammer et tykt lag is pludselig bilens køler.

- Det bliver fuldstændig hvidt, og jeg kan ikke se en pind, fortæller Lisbeth Straarup til TV SYD.

Hun kan se, at bilen har taget skade på kølerhjelmen, ligesom sprinkleranlægget er ødelagt. Mens hun kører, ringer hun derfor til politiet. De beder hende om at følge efter lastbilen, da de betragter det som et færdselsuheld.

Efter 30 kilometer stopper politiet lastbilen i Esbjerg. Men selvom chaufføren, ifølge Lisbeth Straarup, erkender, at han ikke havde renset sit tag for is, så ender Lisbeth alligevel med selv at betale for skaden.

Chaufførens forsikringsselskab Tryg har afvist sagen, fordi der ikke var nogen vidner.

- Hvor skal jeg finde et vidne henne? Jeg står alene på motorvejen. Jeg er frustreret over det. For jeg tænker, hvad skulle jeg have gjort? Jeg føler mig lidt til grin, det må jeg ærligt indrømme, uddyber Lisbeth Straarup.

Bilen blev i sidste uge repareret for 8.000 kroner. Lisbeth Straarup overvejer nu, hvordan hun skal forholde sig i fremtiden.

- Hvis det er vejen frem, at vi skal have et videokamera i bilen, så kunne jeg godt finde på det.

Deltag i debatten på TV SYDs Facebookside, hvor mange har kommenteret og nogle været udsat for lignende hændelser.

- Betalte også regningen selv... da forsikringen stejlede, min datter var med i bilen men måtte ikke vidne. Først erkendte chaufføren, at han ikke har fået isen af, men senere nægtede han, skriver Kerstin Bruun.