Rekordoverskud til vikingespil trods dårligt sommervejr

Jels-vikingerne har nu fået gjort regnskabet op efter sommerens forestilling med Thor, hammer og kærlighed. Den 41. udgave af Jels Vikingespil endte med et rekordoverskud på 569.000 kroner.

På den netop overståede generalforsamling kunne Jels Vikingespil løfte sløret for årets regnskabsmæssige resultat 

Trods det dårlige sommervejr blev det til et rekordoverskud på ikke mindre end 569.000 kroner, hvilket er det bedste resultat i vikingernes 41-årige historie. 

- Det er helt fantastisk. Det er jo dejligt efter en god sæson med mange tilskuere, siger Bruno Schmidt Bennedsen, formand for Jels Vikingespil, til TV SYD.

Tilskuermæssigt var 2017 også et godt år. 20.128 tilskuere så hvor meget Thor skulle igennem, for at vinde sin hammer og kærligheden tilbage. Dermed blev den magiske grænse på 20.000 tilskuere brudt på den sidste spilleaften.

Der har ikke været så mange tilskuere til Jels Vikingespil siden 1986, hvor Jels-vikingerne havde 10 års jubilæum.

- Vi er en bestyrelse, der har besluttet, at vi vil konsolidere os lidt. Vi kan jo ikke regne med, at vi hvert år kommer igennem med at have rigtig mange tilskuere, vi kan jo risikere, at vi regner væk det ene år. Det vil vi gerne kunne stå imod, siger Bruno Schmidt Bennedsen.

Forberedelserne til ”Ulvesommer”, som er titlen på næste års forestilling, er allerede i fuld gang. Dette års manuskriptforfatter, Thomas Howalt, både skriver og instruerer 2018-forestillingen, og skal i samarbejde med fægteinstruktør, David Owe gøre et ihærdigt forsøg på at overgå dette års store succes, når vikingerne fra fredag den 6. juli 2018 åbner dørene til forestillingen “Ulvesommer”.

Billetsalget starter den 1. december 2017.