TV der bevæger dig

Så er det forår: 40.000 gymnaster slår sig løs i Syd- og Sønderjylland

Omkring 40.000 gymnaster fra DGIs foreninger i Syd- og Sønderjylland giver i løbets af marts måned forårsopvisninger. I denne weekend går det løs i Rødding.

DGI Sydvest fyldte sidste weekend Vejen Idrætscenter med gymnaster og tilskuere.

I DGI Sønderjylland er der i år 15.500 gymnaster, der skal på gulvet til forårsopvisninger. Lørdag og søndag går det løs i Rødding Centret fra kl. 10 til 17.30.

Læs også DGIs Landsstævne 2017 trækker over 23.000 deltagere

- Opvisningerne er kulminationen på flere måneders hårdt arbejde og intens træning. Det er en fest for gymnasterne, og det er dejligt at se, at vi i år har endnu flere gymnaster på gulvene, siger Hanne Lene Haugaard fra DGI Gymnastik. 

Det er en fest for gymnasterne, og det er dejligt at se, at vi i år har endnu flere gymnaster på gulvene

Hanne Lene Haugaard fra DGI Gymnastik. 

De tre DGI-landsdelsforeninger i Syd- og Sønderjylland har omkring 40.000 gymnaster i aktion til deres opvisninger i løbet af marts måned.

I sidste weekend var det gymnaster fra DGI Sydvest, der slog kolbøtter og sprang - og næste weekend fortsætter udfoldelserne i trikot i DGI Sydøstjylland. 

På landsplan skal150.000 gymnaster fra foreninger, efterskoler og DGI's landsdelshold på opvisningsgulvet og vise, hvad de har lært. Og der ventes i alt over 125.000 tilskuere til opvisningerne - se listen her.

Mange af holdene bruger også forårsopvisningerne som en forsmag på træningen frem mod DGI Landsstævne i Aalborg den 29. juni-2. juli.
Omkring 25.000 deltagere ventes at deltage i landsstævnet, og cirka halvdelen af dem er gymnaster. Alt i alt kan deltagerne vælge mellem mere end 25 idrætter og 400 aktiviteter, så der er masser af muligheder for at prøve nye idrætter af.

Mere sport