Samler sko ind til demonstration

Indsamlede sko skal stå i stedet for de folk, der ikke kan eller ikke tør at møde op til en demonstration mod nedskæringer på velfærden d. 10. maj.

Det tværpolitiske netværk Velfærdsalliancen vil den 10. maj demonstrere mod nedskæringer i velfærden foran Vejen Rådhus.

- Sidste år var der omprioriteringsbidraget, som vi fik fjernet. I stedet er der så kommet moderniserings- og effektueringsbidraget.  Det er godt nok på cirka det halve, men det ændrer ikke på, at der er nedskæringer i velfærden, siger Maya Ryom, der er en del af Velfærdsalliancen, til TV SYD.

Ved en tidligere demonstration foran Vejen Rådhus oplevede man ifølge Maya Ryom, at der var folk, som var bange for at møde op, fordi de kunne risikere at blive set af nogen og måske virke for raske. Derfor samler Velfærdsalliancen sko ind i tiden frem mod demonstrationen.

- Hvis man ikke har mulighed for at komme, fordi man er syg eller ikke har tid, så har man mulighed for at aflevere et par sko, som så kan repræsentere en, siger hun.

Velfærdslisten er også til stede ved Vejen By Night den 28. april, på torvet i Vejen den 1. maj og i Holsted den 6. maj. Når skoene har været en del af demonstrationen, bliver de afleveret hos Kirkens Korshær og Dansk Røde Kors. Læs mere om Velfærdsalliancen her.