Saxo Bank betaler 280 millioner kroner tilbage til kunderne

Efter fem års ventetid får garanter i den tidligere Brørup Sparekasse deres penge tilbage.

5000 borgere og virksomheder kan ånde lettet op. I dag får de efter fem års ventetid deres garantindskud tilbage.

Saxo Bank overtog i 2010 den nødlidende Brørup Sparekasse, og løftet til garanterne var, at de nok skulle få deres indskud tilbage - men ikke lige med det samme. Saxo Bank ville gerne have garantkapitalen til at stå i fem år, så de kunne bruge pengene til at bringe banken på fode igen.

- Det er en super dejlig historie. I tidernes morgen valgte folk at støtte op om købet af Brørup Sparekasse, og det er fantastisk at banken har udviklet sig på den måde, at vi nu kan betale alle garanterne tilbage. Så det er jo også en måde at sige tak for hjælpen på til garanterne, siger direktør i Saxo Privatbank, Kim Voss, til TV SYD.

Brørup Sparekasse blev opkøbt af Saxo Bank for fem år siden, og nu bliver garanternes indskud betalt tilbage med renter.
Brørup Sparekasse blev opkøbt af Saxo Bank for fem år siden, og nu bliver garanternes indskud betalt tilbage med renter.

I 2012 skiftede Brørup Sparekasse navn til Saxo Privatbank, og har udvidet med afdelinger i Hellerup, Odense og Aarhus. Desuden er Holsted-filialen flyttet til Esbjerg, og Vejen-afdelingen er lagt sammen med filialen i Brørup