Skolebørn i Jels på virtuel rejse

En tur i rummet, et besøg i Barcelona eller en dykkertur i et koral-rev. Uden at forlade klasseværelse. Det var den virtuelle virkelighed for elever i Jels.

Det er verdensfirmaet Google, som står bag et nyt undervisnings-koncept, hvor elever får lov at opleve verden i stedet for at læse om den.

Eleverne i Jels får lov at prøve en undseelig papæske. Inden i den er der en telefon, hvor de kan se på 360-graders fotos fra udvalgte steder. Billederne styres af en tablet, som læreren har, men eleverne kan selv vælge, hvad de vil se på i papkassen.

- Det skal være et suplement til fremtidens undervisning, siger Line Nilsen, it-ansvarlig på Jels Skole, til TV SYD.

Google har efterhånden gennemfotograferet det meste af verden med deres StreetView. På spektakulære historiske steder har de så lavet særlige billeder som man kan gå på opdagelse i.

Eleverne styrer selv, hvor de vil se hen, ved at flytte papkassen til højre eller venstre – eller op og ned.

- Google siger det direkte:Det skal ikke bare være en oplevelse. Vi skal ikke bare ud og se noget ude i verden. Det skal være en del af en undervisning, siger Line Nilsen.

 

Line Nilsen om det nye Google Expedition

Hvis du selv vil prøve, så kan kassen købes til ca. 15o kroner og man kan hente en app der hedder Cardbord. Selve undervisningssystemet er ikke frigivet endnu.

Læs mere om undervisningsprogrammet her på engelsk https://www.google.com/edu/expeditions/