Slagteri fyrer 55 medarbejdere

Fra september får SB Pork og Tican leveret færre slagtegrise. Det betyder, at de nu må fyre cirka 55 medarbejdere. 45 fra deres afdeling i Brørup.

45 slagterimedarbejdere i Brørup mister deres job. I starten af maj meddelte Bonusgrisen, at de ikke længere kan levere slagterigrise til SB Pork i Brørup fra 1. september 2017, da de har lavet en aftale om at levere slagtegrise til Danish Crown. Det betyder, at de er nødt til at fyre 55 medarbejdere - heraf 45 på slagteriet i Brørup og cirka 10 i Thisted. 

Bonusgrisen har hidtil leveret cirka 700.000 grise om året til Tican og SB Pork. Tican og SB Pork har lavet aftaler med nye producenter, men de taber 500.000 svin om året. 

- Vi bliver sat et skridt tilbage i vores udvikling. Vores aktivitet bliver mindre, og vi bliver slået tilbage i forhold til vores væksambitioner. Nu må vi se, hvordan vi kommer ud af det, siger administrerende direktør, Ove Thejls, til TV SYD.   

Han forventer, at de indenfor 1-2 år kan hente det tabte tilbage. 

- Lige nu er vi desværre nødt til at tilpasse kapaciteten. Så må vi ansætte flere medarbejdere, når vi får brug for det igen, siger Ole Thejls. 

Det endelige antal fyringer bliver fastlagt i midten af juli.