Små slagterier ansætter og udvider

En række mindre, udenlandsk ejede slagterier udvider nu produktionen og ansætter flere folk. Det gælder blandt andet slagteri Brørup.

Danish Crown kan ikke

Samtidig med at danske smågrise i millionvis sendes ud af landet i stedet for at blive fedet op til slagtning herhjemme, og slagterigiganten Danish Crown derfor på få år har måttet fyre medarbejdere i tusindvis, så står den på vækst og nyansættelser hos en stribe mindre, udenlandsk ejede slagterier. Med andre ord: De små slagterier kan. Danish Crown kan ikke.

Udvider md 50 procent

Slagteriet Brørup ejet af en af Danish Crowns store konkurrenter, tyske Tönnies Fleischwerk, er således på vej til at udvide sin produktion med mere end 50 procent, skriver dagbladet Børsen.
Jutland Meat i Struer udvider produktionen med 40 procent og i nordjyske Vrå er Danish Meat Company med nye engelske ejere kommet godt i gang igen efter en konkurs for halvandet år siden.

Nye græsgange

Ingen steder er der store problemer med at finde leverandører af råvarerne, slagtesvin. Efter års utilfredshed med den pris på svin, som andelssvineslagteriet Danish Crown tilbyder, er mange villige til at søge nye græsgange.