Søger vidner til bilafbrændinger

Søndag morgen blev en vW Polo brændt af på Jacob Gades Alle i Vejen. Den sjette biler, der er raseret på to måneder. Og både politi og ungdomskonsulent Niels Dammeyer ryster på hovedet: De fatter ikke, hvad der sker i Vejen?

Ungdomskonsulenten har arbejdet med unge - også unge, der mistrives - gennem ni år. Og han har svært ved at forestille sig nogen fra hans "kundegruppe" som gerningsmænd.

- Måske er det nogen, der er lidt ældre end den SSP-gruppe, vi arbejder med, siger han til TV SYD.

Søger vidner

Lokalpolitiet har heller ikke meget at gå efter. Den senest afbrændte bil er til tekniske undersøgelser, men der er ikke mange spor i en brændt bil. Derfor er politiet meget afhængige af eventuelle vidner. Og bilafbrændinger er en af den grove kategorier af forbrydelser i Vejen.

Grænseoverskridende

Niels Dammeyer er forundret over, hvem der brænder biler af.
Niels Dammeyer er forundret over, hvem der brænder biler af.

- Butikstyverier og måske lidt småvold er ingenting i sammenligning med dette. Det plejer at være de første tegn på, at nogen mistrives. Men at sætte ild til biler, det er så langt ude. Ja, det er grænseoverskridende.

Arbejdet med unge i Vejen fungerer godt, notorer ungdomkonsulenten. Og henviser til, at 475 unge var samlet til fest i Vejen lørdag aften.

- Og ikke en eneste irettesættelse, notorer Niels Dammeyer.