Staldpige fik 3,50 kr. i timen

Det er ikke kun kendisrytteren Tina Lund, som lige nu er under anklage for at behandle sine hestepassere som slaver. I en sag fra Sønderjylland har en ung, ordblind staldpige ifølge 3F kun fået 3,50 kr. i timen hos en kendt berider på Rødding Ridecenter. Det skriver Nyhedsbrevet 3F.

- Vores medlem er blevet groft udnyttet. Jeg har aldrig tidligere set så grov en sag, siger Peter Møller Sjøgren, faglig sekretær hos 3F Vojens.

Den dengang 16-årige pige knoklede fra juli til november 2009 hos Rødding Ridecenter. Hun var alene om at fodre og muge ud efter knap 30 heste.

Jeg arbejdede over 12 timer om dagen

- Jeg arbejdede over 12 timer om dagen. Det var udmattende. Jeg er ikke tilfreds med, at jeg kun har fået i alt 5.000 kroner, siger pigen.

Når pigen ikke arbejdede i stalden, boede hun i en campingvogn på ridecenteret. Der var ikke varme i vognen.

- Det var koldt. Der var ikke vand i campingvognen, så jeg måtte tage bad om natten sammen med hestene i stalden. Det var pinligt og ydmygende, siger staldpigen.

Ejer afviser beskyldninger

Den tidligere forpagter af Rødding Ridecenter, Tommy Lundby Hansen, afviser alle anklager:

- Jeg har ikke haft hende ansat. Hun har været dér og haft to af sine egne heste opstaldet. Jeg tager 5.000 kroner om måneden for en opstaldning. Jeg skylder ikke en krone, siger han.

Tommy Lundby Hansen er nu direktør hos Fredericia Rideklub.

3F kan ikke dokumentere, at pigen har været ansat. De erkender, at de har begæret Tommy Lundby Hansen konkurs på baggrund af sagen.

Havde selv købt campingvogn

Tommy Lundby Hansen siger til TV SYD, at han aldrig har haft pigen ansat. Hun og hendes mor havde selv sørget for en gammel campingvogn, som hun boede i for at være tæt på hestene.

For tiden er den kendte springrytter Tina Lund i mediernes søgelys for underbetaling af sine "hestepiger".

Det har også været alment kendt, at beridder-elever i landets rideskoler har arbejdet til en meget lav timeløn - og ofte alle ugens syv dage. Bare fordi de selv har været bidt af heste...