TV der bevæger dig

Sydtrafik siger stop for de trykte køreplaner

Den trykte køreplan er fortid hos Sydtrafik. Tiden er løbet fra papirløsningen, vurderer busselskabet.

Sydtrafiks lager af trykte køreplaner samler støv. Det er vokset år for år, selvom der er blevet trykt færre og færre. Det har nu fået bestyrelsen til at stoppe for helt at trykke nye køreplaner.

- Vi kan se, at efterspørgslen er i bund. Samtidig bliver en trykt køreplan hurtigt forældet i modsætning til apps og hjemmeside med  realtid baseret på GPS-teknologi, som viser bussernes øjeblikkelige placering og forventede ankomsttid. Vi mener, at den bedste service til vores mange rejsende er, at de får opdateret info, uanset om de tjekker vores hjemmeside, rejseplanen, bruger vores live-map eller tavlen ved stoppestedet, siger Jesper Frost Rasmussen, formand for Sydtrafik i en pressemeddelelse.

Beslutningen om ikke at trykke køreplaner mindsker samtidig Sydtrafiks papirspild. Det sparer også omkostninger for over en million kroner om året. Andre trafikselskaber, som DSB og Movia afskaffede deres trykte køreplaner ved udgangen af 2014.

De erfaringer har Sydtrafik lyttet til. Samtidig har man taget fat i de interessentgrupper, som kunne være relevante. Derfor har kommunernes senior- og ældreråd været i tæt dialog med Sydtrafik om ændringerne.

Den 26. juni skifter Sydtrafik køreplan. Alle papirskøreplaner bliver derefter smidt til genbrug. De nye digitale køreplaner kan findes allerede mandag den 30. maj på sydtrafik.dk.

Mest sete på tvsyd.dk