TV der bevæger dig

Tøjdesigner kæmper for langsom mode

Moden skifter hurtigt og køb- og smid væk-kulturen præger i den grad også tøjbranchen. Men det vil en kvinde i Vejen gøre op med.

Liselotte Hornstrup designer genbrugstøj i sin nye designvirksomhed. Foto: Frederikke Langer

Liselotte Hornstrup har startet en ny designvirksomhed, der producerer dametøj ud fra såkaldte slow fashion-værdier, hvor tøjet laves af genbrugsmaterialer og bruges i flere sæsoner, gemmes eller gives videre.

- Modebranchen er bare rigtig træls, når det kommer til miljø. Man laver hele tiden nyt tøj, man genbruger ikke rester, og det er jeg bare imod, siger Liselotte Hornstrup til TV SYD.

Der gemmer sig så meget guld i genbrug og rester, så det vil jeg gerne slå et slag for, at man genbruger til noget nyt, fedt tøj.

Liselotte Hornstrup, tøjdesigner, Vejen

Hun har en opfordring til befolkningen.

- Der gemmer sig så meget guld i genbrug og rester, så det vil jeg gerne slå et slag for, at man genbruger til noget nyt, fedt tøj, lyder det fra Liselotte Hornstrup.

Liselotte Hornstrup er 28 år og uddannet tøjdesigner. Hun har netop startet egen designvirksomhed i Vejen, hvor hun designer, syer og sælger sine kollektioner. Liselotte Hornstrup opkøber stofrester hos andre tøjproducenter, pelsrester får hun fra Copenhagen Fur og så kommer folk ind fra gaden med ting, hun kan bruge. F.eks. kom en kunde en dag med en ræv, som hun har haft meget glæde af.

Du kan se meget mere til Liselotte Hornstrup i programmet I Godt Selskab – Genbrugstøj herunder samt på TV SYD+ klokken 19.55 og 22.40. 

27:48 Luk video