TV der bevæger dig

Trods dom: Tiltalt for at lave 9459 ulovlige kanonslag

En 45-årig mand, som blev idømt fængselsstraf for fyrværkeri-ulykken i St. Andst ved Vejen i 2011, er igen tiltalt en ny sag om ulovligt fyrværkeri.

Fra sagen i St.Andst, hvor den nu 45-årig mand blev idømt fængselsstraf.

Fire er tiltalt for produktion af ulovligt fyrværkeri i Krogsbølle på Nordfyn. Her fandt politiet 795 kilo kemikalier og 9459 færdige kanonslag i en ulovlig krudtfabrik.

- Den nu 45-årige mand har senest haft adresse i Vejle. Han blev varetægtsfængslet lillejuleaften, oplyser anklager Klaus Holten Kristensen, Fyns Politi, til TV SYD.

Manden fik ved landsretten skærpet sin straf for ulykken i den tidligere CF-garage i St. Andst til et år og tre måneders fængsel. Ved eksplosionen blev to personer dræbt.

Han og tre andre er tiltalt for at have bragt naboer til maskinhallen i Krøgbølle i livsfare.

- Det er et faremoment, da der ikke er særlig langt til naboerne. Den her produktionstype er ikke ufarlig, siger anklager Klaus Holten Kristensen.

- Og den 45-åriges forhistorie er jo et eller andet sted udtryk for, at faren ved det ikke er noget, som jeg finder på: To af hans medproducenter måtte lade livet dengang, siger anklageren.

Klaus Holten Kristensen siger til TV SYD, at den 45-årige delvist har indrømmet sin andel i fremstillingen af kanonslag.

Foruden den 45-årige er hans tidligere kæreste, som er fra Horsens, og et vennepar fra Fyn Tiltalt i sagen, som kommer for retten den 8. september.

Mest sete på tvsyd.dk