Viborg sikrer semifinale et sekund før tid

Anita Bulath sendte Viborg HK i semifinalerne med et sent mål, mens KIF Vejen må afvente sin skæbne.

Viborg HK er efter et afsindigt drama klar til semifinalerne i DM-slutspillet i håndbold.

Det holdt meget hårdt, før klubben knækkede KIF Vejen 23-22 på hjemmebane, ja faktisk scorede ungarske Anita Bulath sejrsmålet et sekund før tid.

Uafgjort havde været nok for gæsterne til at gå videre.

Kampen blev ingen skønhedsåbenbaring, men med sejren er Viborg sikker på at slutte mindst på andenpladsen i slutspilspulje 2.

Både Viborg og KIF Vejen har fire point, mens Team Tvis Holstebro har tre point.

Men eftersom KIF Vejen ikke skal spille flere kampe, er Viborg bedst indbyrdes via en bedre placering i grundspillet end tirsdagens tabende hold.

Endnu resterer en udekamp for Viborg mod Team Tvis Holstebro, som går videre med uafgjort.

KIF Vejen kan stadig håbe at gå videre, men det kræver en Viborg-sejr i den sidste kamp.

Første halvleg af kampen i Viborg blev en nervøs omgang, hvor holdene primært brillerede i disciplinen fejl-på-fejl.

Viborg fik stækket KIF Vejens højre back, den tidligere Viborg-spiller Ida Bjørndalen, som havde scoret 13 mål i den omvendte kamp. En kamp som Viborg vandt 34-28.

Søs Søby tog også glimrende fra i Viborg-målet, men afslutningerne fra begge hold holdt heller ikke høj klasse. Tværtimod var de tekniske fejl meget iøjnefaldende.

Det sagde meget, at Isabelle Gulldén efter cirka 24 minutters spil kunne bringe Viborg foran 8-5 på et straffekast, selvom holdet forinden ikke havde scoret et eneste mål i cirka 10 minutter.

Anita Bulath afsluttede første halvleg ved at score til pausestillingen 11-8 direkte på frikast.

I begyndelsen af anden halvleg virkede det som om, at hjemmeholdet med en 14-9-føring var i kontrol, men KIF Vejen fik flot fightet sig tilbage til en føring på 17-16.

10 minutter før tid var stillingen 18-18, og gæsterne kom på 21-19, blandt andet efter scoringer af veteranen Mette Sjøberg.

Viborg lod sig ikke slå ud, og tre minutter før tid fik Johanna Ahlm udlignet.

Cleopatre Darleux kom ind i Viborg-målet og leverede vigtige redninger, men hun kunne ikke afværge, da Veronica Cuadrado kom igennem og udlignede til 22-22.

Den scoring så ud til at sikre semifinalepladsen for KIF Vejen, men et sekund før tid sikrede Anita Bulath altså sejren og semifinalen for Viborg.