Voldsomt vejr med hagl over Syd- og Sønderjylland

Onsdag aften blev vejrmæssigt mere fredelig, end det længe så ud til. Ved 21.30-tiden har politiet ingen meldinger om, at vejret har medført skader, selvom det både har lynet, tordnet og haglet.

Lynene har onsdag eftermiddag glimtet lystigt over Sønderborg, Als og det centrale Sønderjylland.

DMI har skærpet deres varsel fra en risikomelding til voldsomt vejr i kategori 1.

Det betyder i dag, at der er risiko for skybrud og torden resten af eftermiddagen og i aften for Jylland og Fyn frem til klokken 01 i nat.

I Lindknud ved Vejen faldt der ved 17-tiden store hagl.
I Lindknud ved Vejen faldt der ved 17-tiden store hagl.

Ved 21.30-tiden ser det dog ud til, at uvejret, der kommer fra Tyskland, er gået mere mod øst og dermed udenom Sønderjylland.

I Lindknud ved Vejen faldt der ved 17-tiden store hagl, fortæller Lone Povlsen, der samlede hagl sammen, hvoraf de største målte tre centimeter.

Varm luft

Det er meget varm og fugtig luft, der i dag strømmer op over Danmark fra syd. I den varme luft dannes kraftige regn- og tordenbyger, som trækker op over den vestlige del af landet. I nat vil en koldfront passere landet fra vest også ledsaget af regn- og tordenbyger, og derefter bliver vejret noget mere fredeligt.

Der vil også komme tordenbyger i den østlige del af landet, men her forventes bygerne ikke at blive så kraftige, som over de vestlige egne, skriver vagtchef hos DMI, Henning Gisselø, onsdag kl. 16.00.

 
 
Foto: RealTimeLightning.org
 
 
Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD
 
 
Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Har du billeder, du vil dele med TV SYD, så kan du sende dem her:

https://www.tvsyd.dk/formular/tip-os