Ekspert: Politikere er inhabile i Vejle Havn-sagen

Byrådspolitikere, der har siddet i Vejle Havns bestyrelse, er klart inhabile i behandlingen af sagen, slår ekspert fast.

Flere byrådsmedlemmer i Vejle Kommune har også siddet med i bestyrelsen for Vejle Havn, der er blevet kritiseret for at have haft en noget lemfældig omgang med havnens penge. Og den går ikke, nu hvor sagen skal behandles.

- Politikerne, der har siddet i bestyrelsen for Vejle Havn, kan ikke behandle deres egen sag i byrådet, siger professor i selskabsret ved CBS, Søren Friis Hansen, til TV SYD.

Privatforbrug for flere hundredetusinde kroner, studieture og overforbrug er, hvad en revisionsrapport viser, har fundet sted på Vejle Havn. Skandalen skal nu behandles af byrådet, som blandt andet skal tage stilling til, om havnebestyrelsen skal gå af.

- Man er nødt til at indkalde suppleanter, når sagen skal behandles i byrådet. Bestyrelsesmedlemmerne kan risikere at blive gjort økonomisk ansvarlige, og derfor kan de ikke deltage i behandlingen i byrådet, siger Søren Friis Hansen.

Venstre havde ikke indkaldt suppleanter til byrådsmødet onsdag, og sagen blev derfor udsat på ubestemt tid.