Havnechef bortvist og meldt til politiet

Havnechef i Vejle, Per Kristiansen, bortvist og meldt til politiet.

Bestyrelsen i Vejle Havn har nu bortvist havnechef Per Kristiansen og meldt ham til politiet, skriver Vejle Kommune i en pressemedelelse onsdag morgen.

Det er sket, efter at havnebestyrelsen tirsdag aften fik forelagt resultatet af en ekstern undersøgelse af forholdene på Vejle Havn.

Havnebestyrelsen har bedt politiet undersøge, om Per Kristiansen har brugt havnens midler til private formål.

Det har tidligere været fremme, at bestyrelsen for Vejle Havn har brugt aange penge på rejser. Blandt andet tog bestyrelsen et privatfly til Holland for at se på slæbebåd. Det kostede 80.000 kroner og er dobbelt så dyrt som at rejse med rutefly.

Havnebestyrelsen beder nu havnens administration udarbejde en skriftlig redegørelse inden for 14 dage. Den skal gøre rede for den erhvervsmæssige relevans af de medarbejderrejser og afholdte udgifter, som fremgår af rapporten.

Samtidig skal eventuelle personaleretslige konsekvenser for havnens øvrige ansatte vurderes på baggrund af rapporten fra reviosionsfirmaet PwC samt redegørelsen fra havnens administration efter inddragelse af personalejuridiske kompetencer.

Tirsdag aften meddelte betyrelsesformand Thorkild Christensen (DF), at han trak sig fra posten. Onsdag morgen forlod den tidligere formand, Leif Skov (S), bestyrelsen, skriver vafo.dk.

Det har ikke været muligt for TV SYD selv at få en kommentar fra Leif Skov, og den konstituerede formand Peder Hummelmose (V) kan ikke over for TV SYD bekræfte, at Skov forlader bestyrelsen.