Leif Skov: Havnens studieture overholdt reglerne

Tidligere formand for bestyrelsen for Vejle Havn, Leif Skov, fattede ikke mistanke om overforbrug, da han var på studietur med Vejle Havn.

En af de helt store poster på Vejle Havns liste over udgifter var rejser. Over to millioner kroner brugte Vejle Havn på at sende ansatte, ledelse, medlemmer af havnens bestyrelse og Vejle byråd på studieture.

Et af de havnebestyrelsesmedlemmer, der var med på flere studieture er tidligere bestyrelsesformand Leif Skov, der tirsdag valgte helt at trække sig fra Havnebestyrelsen, efter at det stod klart, at Vejle Havn har haft rod i regnskaberne.

I perioden fra 2010-2015 var Leif Skov med på seks studieture med Vejle Havn. Heriblandt en tur til Amsterdam med privatfly og en enkelt overnatning. En tur der endte med at koster over 14.000 kr. pr. person.  Så sent som i marts 2015 rejste seks medlemmer af havnens bestyrelse samt kommunaldirektør i Vejle Niels Ågesen og en jurist i kommunen til Florida på havnens regning. En tur der endte med at koste 290.000 kroner.

Leif Skov vil ikke stille op til interview om revisionsrapporten. På spørgsmålet om, hvorvidt han nu vil overveje at betale skat af rejserne siger han:

- Vi har lavet studieture, så vi mener, de overholder reglerne for studieture.

På TV SYDS spørgsmål om, hvorvidt det faglige indhold i rejserne fyldte nok svarer Leif Skov:

- De ture, der lå i min tid, var der efter min vurdering det faglige indhold, der skulle være.