Politiet frafalder alle sigtelser mod politikere

Sydøstjyllands Politi har meddelt fire politikere i Vejle, at alle sigtelser mod dem frafaldes i sagen om Vejle Havn.

De fire politikere er to tidligere formænd for bestyrelsen af selvstyrehavnen og deres næstformænd. Der er fortsat tre sigtede personer i sagen, og deres sager afsluttes om kort tid.

- Der er tale om andre forhold end de fire sigtede, som vi nu opgiver påtale mod, siger chefanklager Jan Østergaard, Sydøstjyllands Politi, til TV SYD.

De fire politikere er Leif Skov (S) og Torkild Christensen (DF), som har været formænd, og Sonny Berthold (V) og Peder Hummelmose (V), der har været næstformænd.

-Det har været en meget omfattende sag, siger chefanklageren til TV SYD. Vi har bl.a. set på en række rejser, som bestyrelsen har foretaget, og finder ikke, at de falder ind under paragrafferne om mandatsvig, underslæb eller groft skattesvig.

- Grundlæggende kan vi sige, at vi ikke finder, at rejser har været udtryk for ekstravagante udgifter – eller at rejserne har været af en så privat karakter, at de er strafbare, uddyber Jan Østergaard for TV SYD

Anklagemyndigheden lægger til grund, at udgifterne holder sig inden for de budgetrammer, som Vejle Kommune har afsat for den kommunale selvstyrehavn.

Politikerne har betalt beløb til Skat for nogle af rejserne. Det er et spørgsmål, som de må afklare med skattevæsenet, noterer chefanklageren.

Efterforskningen begyndte 13. januar sidste år. Sagen har været meget omfattende med mange afhøringer og mange bilag.

Derfor er der gået 450 dage. Og for de tre øvrige sigtede i sagskomplekset vil der endnu gå et stykke tid, siger chefanklager Jan Østergaard til TV SYD.

Revisionsrapporten om Vejle Havn viser, at ansatte har brugt store summer på blandt andet parfume, spiritus og slik.
Revisionsrapporten om Vejle Havn viser, at ansatte har brugt store summer på blandt andet parfume, spiritus og slik.
Foto: Ina Clausen