Politiet rejser tiltale mod tidligere havnechef

Der er nu blevet rejst tiltale mod en tidligere havnechef i forbindelse med Vejle Havn-sagen. Men værdien er langt fra millionklassen, som der tidligere er blevet talt om.

Mandatsvig

Mandag eftermiddag har Sydøstjyllands Politi udsendt en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at der bliver rejst tiltale mod en tidligere havnechef i forbindelse med den såkaldte ”Vejle Havn-sag”.

Tiltalen kommer efter længere tids efterforskning og omfatter 16 forhold til en værdi i omegnen af 21.500 kroner. Alle forhold vedrører overtrædelse af straffelovens § 280 nr. 1 mandatsvig.

Der er også undersøgt en række andre forhold, hvor der ikke er fundet grundlag til at rejse tiltale.

I forbindelse med sagen er der blevet talt om frås med skattekroner i millionklassen, men sagen er altså endt med at handle om meget mindre beløb.

Sagen kommer til at køre i Retten i Kolding med domsmænd og bevisførelse, da den tidligere havnechef nægter sig skyldig.

Det betyder også, at politiet ikke kan give yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt.

Sigtelsen mod to personer opgivet

I pressemeddelelsen fremgår det også, at sigtelsen i mod to ansatte på havnen bliver opgivet. De har været sigtet for overtrædelse af straffelovens § 278, stk. 1, nr. 1 underslæb, subsidiært § 280, nr. 1 mandatsvig og grov skattesvig.

Begrundelsen for at opgive sigtelsen skyldes, at der ikke er forventning om, at de ville blive fundet skyldige under en straffesag.