Tidligere borgmester vil rydde op efter skandaleramt bestyrelse

Tidligere borgmester og formand er tilbage i bestyrelsen for Vejle Havn. Han har set med fra sidelinjen, mens skeletterne er væltet ud af skabet. Nu vil han være med til at rydde op.

Møgsagerne er væltet ned over Vejle Havn, hvilket blandt andet har medført, at politiet har tiltalt en tidligere havnechef for mandatsvig.

En af dem, der skal forsøge at få havnen på ret køl igen, er Flemming Christensen, der var borgmester i Vejle Kommune for SF fra 1994 til 2005.

quote

De tænkte, om jeg kunne komme tilbage og rydde lidt op. Det har jeg sagt ja til.

Flemming Christensen

I perioden fra 1990 til 2010 sad han også i bestyrelsen for netop Vejle Havn, hvor han også havde flere år som formand. Men altså før skandalesagerne begyndte at rulle.

Nu har han så valgt at takke ja til at returnere til bestyrelsen, dog ikke som formand, efter at Socialdemokratiet og SF har peget på ham, som deres medlem i bestyrelsen.

- De tænkte, om jeg kunne komme tilbage og rydde lidt op. Det har jeg sagt ja til, siger Flemming Christensen til TV SYD

Strategien er blevet torpederet

I hans tidligere periode som medlem af bestyrelsen har han været med til at lægge en strategi for havnen. Omkring 2000 var han med til at lave en strategi, hvor Nordkajen på havnen skulle flettes sammen med byen og blive til en blanding af bolig og erhverv.

- Den strategi har de torpederet de sidste otte år. Det har jeg selvfølgelig kigget på med stor irritation, fordi det var sindssygt dumt, og det ødelægger byplanlægningen i Vejle. Men der har jo siddet nogle mennesker, der ikke har forstand på byplanlægning I Vejle. Det må man leve med, og så må vi se, om vi kan få det bragt tilbage på sporet, siger Flemming Christensen, der forlod bestyrelsen i 2010.

quote

Jeg har været lidt fortvivlet over, hvor tåbeligt man kan bære sig ad.

Flemming Christensen

Han håber, at der nu kan blive ryddet op efter den tumult og kritik, der har været omkring Vejle Havn, og som han selvfølgelig har fulgt med i.

- Jeg har været lidt fortvivlet over, hvor tåbeligt man kan bære sig ad, siger Flemming Christensen.

Vil trække på sine erfaringer

Som medlem af bestyrelsen vil han både trække på sin politiske og faglige erfaring.

- Når man har været borgmester i godt 12 år og siddet i byrådet i Vejle i 24 år, så er man selvfølgelig politiker dybt ind i blodet. Men jeg mener også, at jeg rummer en faglighed på det her område, fordi der ikke er så mange, der har beskæftiget sig med havnedrift. Jeg hører til en af de forholdsvis få politikere, der har beskæftiget sig med det, siger Flemming Christensen.