Vejle Havn strammer op efter fråds

Efter at det er kommet frem, at bestyrelsesmedlemmer i Vejle Havn har brugt havnens penge på bla. Ray Ban solbriller, dyre middage og rejser for over en halv million, har Vejle Kommune gennemgået tallene. Nu strammer havnen op.

Efter at det er kommet frem, at Vejle Havns bestyrelse i de senere år har brugt svimlende summer på bl.a. dyr chokolade, bornholmsk glaskunst og dyre studierejser har Vejle Havns bestyrelse bedt Vejle Kommunes Økonomi- og Arbejdsmarkedsforvaltning om at gennemgå havnens økonomi.

Forvaltningen har undersøgt de mange bilag for vin, Ray Ban solbriller og andre mistænkelige repræsentationsudgifter. På et havnebestyrelsesmøde mandag kunne bestyrelsen selv læse forvaltningens analyse, og nu strammer de op.

For det første har Havnebestyrelsen besluttet at få en helt uafhængig aktør til at gennemgå havnens økonomi og ledelse i detaljer.

- En del af Havnebestyrelsens medlemmer sidder også i byrådet, og vi vil gerne være helt sikre på, at ingen kan beskylde os for nepotisme, eller sige, at det ikke er gået rigtigt til, siger Havnebestyrelsens formand Torkild Christensen tirsdag til TV SYD. - Nu har vi haft interne folk fra kommunen til at se på det, men vi vil altså have helt rene linjer, fortsætter Torkild Christensen.

Torkild Christensen har ingen kommentarer til beskyldningerne om fråds.

- Man er uskyldig indtil det modsatte er bevist, så jeg vil ikke kommentere beskyldningerne før den uvildige undersøgelse er færdig, siger Torkild Christensen til TV SYD.

For at undgå rod i papirerne og økonomien i fremtiden vedtog Havnebestyrelsen også, at der skal udarbejdes klare retningslinjer for, hvor mange penge, der må bruges på fx repræsentation og rejser.