TV der bevæger dig

1.300 børn er tilmeldt: En brandgod ide holder stadig

1.300 skolebørn fra de fleste af Vejle Kommunes skoler deltager tirsdag og de næste to uger i Bamses Brandskole, der finder sted for 20. gang.

00:19

- Børnene får både en oplevelse og viden om brandslukning, og hvordan man som barn kan gøre en forskel i en nødsituation, siger Erik Skallerup, afdelingsleder, Trekantområdets Brandvæsen. Video: Ole Møller, TV SYD

På brandskolen lærer børnene selv at slukke en brand som her ved tirsdagens undervisning. Foto: Ole Møller, TV SYD

1 af 2

Siden år 2000 har eleverne i alle Vejle Kommunes 3. klasser fået tilbudt at bytte den normale undervisning i klasseværelset ud med en dag på brandstationen, når Trekantområdets Brandvæsen inviterer til Bamses Brandskole.

Børnene får både en oplevelse og viden om brandslukning, og hvordan man som barn kan gøre en forskel i en nødsituation.

Erik Skallerup, afdelingsleder, Trekantområdets Brandvæsen

Rundt regnet 20.000 børn har siden starten været med på Bamses Brandskole i Vejle, når dette års brandskoler er overstået i slutningen af næste uge.

- Børnene får både en oplevelse og viden om brandslukning, og hvordan man som barn kan gøre en forskel i en nødsituation. Vi byder nemlig på både aktion, ild og flammer - men også på indlæring, siger Erik Skallerup, der er afdelingsleder hos Trekantområdets Brandvæsen til TV SYD.

På brandskolen lærer børnene selv at slukke en brand på et børneværelse, og de får også viden med hjem til forældrene om røgalarmer.

I Horsens og Sønderborg har man også med succes tilbudt både daginstitutions- og skolebørn brandskoler.

Læs også Rekordstor opbakning til brandskole