17-årig dræbt i Syrien

Liget af en 17-årig ung mand, der har været elev på Rødkilde Gymnasium i Vejle, der har deltaget i den syriske borgerkrig, blev i går vist frem på syrisk tv.

Den 17-årige gik på Rødkilde Gymnasium i Vejle indtil 2012, men er siden rykket til Syrien, hvor han deltog i borgerkrigen på oprørernes side. Her blev han sammen med en anden dansker og 80 andre oprører slået ihjel af den syriske hær ved Aleppo. Det skriver MetroXpress

Rektor på Rødkilde Gymnasium, Hans Erik Duschek-Hansen, blev i morges kontaktet og gjort opmærksom på et klip på nettet, hvor den tidligere elevs lig og studiekort fra netop gymnasiet bliver vist frem.

- Det er selvfølgelig forfærdende, at et så ungt menneske omkommer i krig. Og samtidig uforståeligt, hvorfor et menneske drager ud i sådan en krig, siger Hans Erik Duschek-Hansen til MetroXpress

Udenrigsministeriets Borgerservice kan endnu ikke bekræfte de to dødsfald, da de først kan undersøge sagen i morgen. Men ekspert i Syrien, Naser Khader, mener, at navnet på studiekortet og liget sandsynligvis stemmer overens.

- Når der er navn på, er der stor sandsynlighed for, at det er rigtigt, siger han til Ritzau

Politiets Efterretningstjeneste (PET) anslår, at der konstant befinder sig mellem 60 og 70 personer fra Danmark, der kæmper på oprørernes side mod præsident Bashar al-Assads styre.