20-årig fynbo fængslet og sigtet for drabsforsøg på rasteplads

Sydøstjyllands Politi anholdt torsdag aften ved 21-tiden en 20-årig mand i Odense. Den anholdte sigtes for medvirken til drabsforsøg på en 23-årig mand ved Skærup Rasteplads Vest lørdag.

Den 20-årige fremstilles i dag kl. 12.30 i grundlovsforhør ved Retten i Kolding, hvor han sigtes for medvirken til drabsforsøg på en 23-årig litauisk mand ved Skærup Rasteplads Vest lørdag. 

OPDATERET

Retten i Kolding varetægtsfængslede fredag eftermiddag den 20-årig mand i fire uger.

Politiet har allerede anholdt en 19-årig mand, som blev varetægtsfængslet i sagen i søndags, sigtet for forsøg på manddrab.

Anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi vil begære lukkede døre ved grundlovsforhøret af den 20-årige, da politiet fortsat er på udkig efter de sidste to-tre personer, der deltog i jagten på den 23-årige litauer.

- Alt tyder på, at den 23-årige kom helt tilfældigt forbi, da en gruppe personer fra Odense og Aarhus var forsamlet på rastepladsen, og af en eller anden grund begyndte op mod fem personer at jagte den 23-årige, som ingen orbindelse har til nogen af de to grupper. Der er på ingen måde tale om bandeopgør, siger vicepolitinspektør Carsten Thostrup, Sydøstjyllands Politi, til TV SYD.

Drabsforsøget skete foran Shell på Skærup Rasteplads Vest omkring klokken 23. lørdag aften Her opstod der tumult mellem flere mænd, hvor en 23-årig mand blev forfulgt af fire til fem gerningsmænd.

Under forfølgelsen blev det 23-årige offer indhentet og overfaldet med flere knivstik, slag og spark. Efter overfaldet blev den 23-årige mand efterladt i vejkanten. Sydøstjyllands Politi betragter overfaldet som et drabsforsøg.

Forud for drabsforsøget opholdt gerningsmændene sig omkring 20–25 minutter ved tankanlægget på Shell. De fire til fem gerningsmænd kom muligvis kørende til stedet i en sort personbil, Hyundai Getz, med dansk indregistreringsnummer.