TV der bevæger dig

3F betalte polske lønninger

Retten i Koldnig har fastslået, at fagforeningen 3F i Vejle underbetalte en af sine socialrådgivere. Fagforeningen er dømt til at efterbetale over 178.000 kr. til socialrådgiveren. Plus sagsomkostninger på 53.000 kr.

Socialrådgiver Jens Vestermark, Vejle, skal have næsten en kvart million af sin fagforening.

Jens Vestermark og hans hustru på vej til stormødet, hvor afdelingsbestyrelsen for 3F Vejle faldt.

Flere hundrede medlemmer af fagforeningen til møde.

1 af 3

- Jeg blev under en kollegas  sygdom bedt om at påtage mig overarbejde. Det betalte 3F mig ca. 59 kr. i timen for. Det svarer til polske lønninger, udtaler socialrådgiveren, Jens Vestermark, Bredballe.

Bestyrelsen væltet

Sagen om Jens Vestermark har givet store dønninger i 3F i Vejle.
Bestyrelsen i Vejle blev væltet på et stormfuldt møde med flere hundrede deltager i maj 2007 oven på fyringen af Jens Vestermark. Senere anlagde sag mod sin fagforening.

Det er bl.a. den sag, han nu har vundet. En stor del af efterbetalingen på 178.000 kr. er erstatning for usaglig fyring.

Vestermark: Fyring usaglig

- Med bøjet ryg måtte advokaten for 3F indrømme under domsforhandlingen, at jeg var blevet snydt for både feriepenge og arbejdsmarkedspension.

Økonomisk ansvar

Efter dommen er juraen nu klar: bestyrelsen (lønnede bestyrelsesmedlemmer) kan stilles økonomisk til ansvar for det tab, min fyring har kostet medlemmerne, mener Jens Vestermark.

Jens Vestermark noterer, at han blev tvunget til at skifte fagforening, da han blev ansat. Fra socialrådgiverne til 3F.

Men dermed kom fagforeningen til at spille en uheldig dobbeltrolle, da afdelingsbestyrelsen i Vejle valgte at fyre Jens Vestermark. Og han fik ingen hjælp af 3F, som nu også var hans fagforening...

Udmeldelser

En del medlemmer har meldt sig ud af 3F Vejle efter sagen. Jens Vestermark noterer dog, at det største tab for fagforeningen er "tab af omdømme."

Martin Jensen, som blev ny lokalformand efter stormødet, afviser, at sagen har betydet flere udmeldelser end normal.

Han ønsker ikke konkret at kommentere dommen fra Retten i Kolding. Det skal drøftes med 3Fs adfvokat, om den skal ankes.

Han mener ikke, at sagen har skadet 3Fs omdømme. Tværtimod mener han, at 3F er blevet en mere tydelig fagforening.

- Det hele er foregået før min tid, så jeg håber, at alle kan komme videre - på den bedst mulige måde. Men jeg mener, at 3F i dag fremstår som en troværdig fagforeing i Vejle.