TV der bevæger dig

3F slæber svinebønder i fogedretten

De fallerede svinebønder Peter og Asger Mols ved Vonge nord for Vejle bliver nu slæbt i fogedretten af 3F på vegne af landarbejder Kamil Szady, der er medlem af Kongedal-afdelingen i fagforeningen.

Kamil Szady vandt i retten, men han risikerer at tabe pengene. (Privtafoto).

Peter og Asger Mols er ved retten i Kolding dømt til at betale 372.000 kroner til den polske landarbejder, fordi han blev groft underbetalt. Han har imidlertid ikke fået en krone endnu, skriver Fagbladet 3F.

Kamil Szady var ansat hos Lundgård I/S fra maj 2009 til september 2010, og han puklede flere måneder i træk i gennemsnit 55 timer om ugen til en timeløn ned til 62 kroner.

Ikke en krone

Peter Mols siger til Fagbladet 3F, at han ikke har en krone til at betale sin tidligere medarbejder:

- Jeg har været en forholdsvis velkonsolideret bondemand. Vi udvidede og købte et par gårde for dyrt i 2006 og 2008. Nu har vi ikke én krone at betale med, siger han. Peter Mols forklarer, at han gik bankerot, efter Fionia Bank krakkede.

Fogedretten skal nu forsøge at inddrive pengene til den polske landarbejder, men hos fagforeningen er håbet ikke stort.

- Der er tale om en af de mest grove sager om udnyttelse af udenlandsk arbejdskraft, som jeg har set. Det er grotesk, at vores medlem nu formentlig går glip af de penge, som retten har afgjort, at han har krav på, siger Jonny Wyrtz, faglig sekretær hos 3F Kongedalen.