TV der bevæger dig

3F stopper med at opfordre til boykot af restaurant

LO har i dag i Arbejdsretten erkendt, at 3F er gået for langt i forhold til konflikten mod Restaurant Vejlegården i Vejle.

00:26

3F har siden mandag på skilte og med løbesedler opfordret til at holde sig væk fra Restaurant Vejlegården og i stedet benytte andre spisesteder i Vejle

1 af 2

I dag er LO og KA - Kristelig Arbejdsgiverforening - i Arbejdsretten nået til enighed om, at 3F er gået for langt i deres konflikt mod Restaurant Vejlegården i Vejle.

- Vi har i dag tilkendegivet, at 3F vil stoppe med at opfordre til boykot på bannere og løbesedler. Det siger advokat Pernille Leidersdorff-Ernst fra LO, der repræsenterede 3F i arbejdsretten, til TV SYD.

- LO anerkender dermed, at man ikke må opstille bannere og uddele løbesedler med opfordringer til kundeboykot, som 3F har aktioneret med. Vi har indgået en aftale med LO om, at det ophører omgående, siger Karsten Høgild, direktør i KA.

3F har siden i mandags uddelt løbesedler med opfordringer til at holde sig væk fra Restaurant Vejlegården og i stedet benytte andre spisesteder i Vejle. Et lignende budskab fremgik af bannere, som 3Fere havde rejst foran Vejlegården.

Konflikten fortsætter

Gruppeformand Henning L. Troelsen fra 3F i Vejle hæfter sig dog mest ved, at arbejdsretten iøvrigt ikke mener, at konflikten er ulovlig - og han siger til TV SYD, at 3F nu vil stoppe med at opfordre til boykot, selvom de fortsætter med at demonstrere foran Vejlegården.

Ved retsmødet begærede LO i øvrigt sagen afvist. KA har valgt ikke at hæve sagen ved Arbejdsretten, men vil afvente, om 3F Vejle vil følge LOs aftale med KA. Hvis det ikke sker, vil sagen blive genoptaget, fastslår Karsten Høgild, der også konstaterer, at aftalen i dag ikke gør, at hovedkonflikten er løst.

KA går nu i dialog med en række politikere med det mål at få moderniseret den danske model:

- Vi vil tage fat på den egentlige problemstilling, at LO-forbund har ret til at gennemtvinge en overenskomst på en virksomhed, der i forvejen er omfattet af en kollektiv overenskomst. Og derfor går vi nu i dialog med en række politikere for at få ændret på de urimelige forhold, som præger det danske arbejdsmarked, siger Karsten Høgild.