40.000 færre gæster i Givskud Zoo

Den danske zoo-branche har i år været præget af svigtende besøgstal, og denne tendens har også ramt Givskud Zoo. 40.000 færre købte billet til Givskud Zoo end sidste år.

Givskud Zoo slutter sæsonen med et fornuftigt driftsoverskud

Søndag lukkede Givskud Zoo for sæsonen 2010, der slutter med et besøgstal på 280.000 gæster.

På trods af et faldende besøgstal i indeværende år kommer parken ud af sin 41. sæson med et fornuftigt driftsoverskud.

. Vi har dog lagt en forsigtig økonomisk kurs allerede fra starten af sæsonen, og det betyder, at Givskud Zoo formentlig kommer ud af året med et meget tilfredsstillende driftsoverskud, siger direktør Richard Østerballe fra Givskud Zoo.

En væsentlig del af det lavere besøgstal skyldes et stort fald i antallet af gratister fra andre zoologiske haver. Givskud Zoo havde indtil i år et samarbejde med Aalborg, København og Odense Zoo om gensidig gratis adgang for årskortholdere. Dette samarbejde ophørte med starten af sæson 2010.

- Nu er det imidlertid vedtaget, at Givskud Zoo sammen med Aalborg og Odense Zoo genoptager dette samarbejde, fortæller Richard Østerballe.

Flere udenlandske gæster

Besøgstallet for 2010 viser er en klar stigning i næsten alle udenlandske nationaliteter. Således besøgte mere end 10.000 flere udenlandske gæster Givskud Zoo i år i forhold til 2009. Halvdelen af denne stigning skyldes norske gæster, men der var også stigninger på svenske og østeuropæiske gæster. 

- I Givskud Zoo ser vi denne tendens som et meget positivt signal om, at krisen i det mindste ser ud til at lysne for turisternes lyst til at rejse, siger Richard Østerballe.
Årets overskud vil blive brugt til nye investeringer til sæson 2011, hvor portene åbnes for publikum den 16. april.