TV der bevæger dig

5. klasse skyder med skarpt

I dag skal Danmarks bedste skoleskytter kåres i Vingsted

De bedste skytter blev i dag fundet i Vingsted.

Normalt er det ikke en god idé at kombinere børn og våben. Men hvis man skal finde de bedste skoleskytter i Danmark, så er det en nødvendighed.

Lørdag danner Vingsted skyttehal rammen om Danmarksmesterskabet i skoleskydning. Her skal landets mest træfsikre 5. klasses elever kæmpe om at blive kåret som Danmarks bedste skoleskytte.

I løbet af året har 8.400 børn fra hele landet haft en riffel i hånden og i hold af fire forsøgt at skyde sig frem til finalen i skoleskydning. Det er de lokale skytteforeninger, der har undervist 5. klasserne i, hvordan de rammer plet med en riffel. DGI Skydning og Dansk Skoleidræt, som står bag initiativet håber, at børnene får øjnene op for en lidt anderledes idrætsgren, hvor der er plads til alle.

00:22

Stævneleder Torben Klit Andersen mener skydning er godt for koncentrationen.

Luk video

- Skydning er en sportsgren, hvor der er plads til alle børn. Højde og vægt er ligegyldigt, og sporten kan også rumme både de rolige og mere urolige børn. Det er nemlig en individuel sport med fokus på koncentration, og det kan appellere til de børn, der i særlig grad har brug for ro og struktur, siger Jakob Nielsen fra DGI skydning i en pressemeddelelse

Det vindende hold kan gå hjem med en pengepræmie på hele 8.000 kroner.

Pigerne fra Skjoldborgvejens Skole i Fredericia blev nr. 11 ud af 34 hold.

 

 

Mere sport