TV der bevæger dig

600 eksperter skal mindske utryghed

Det Kriminalpræventive Råd har 600 eksperter, fagfolk og politikere i Vingsted under temaet Veje til tryghed. De skal komme med bud på, hvordan man kan skabe tryghed og forhindre kriminalitet.

00:27

Blandt deltagerne er formanden for Folketingets Retsudvalg, Karina Lorentzen (SF).

Hun hæfter sig ved, at en ny undersøgelse viser, at beboerne ikke frygter kriminaliteten i de udsatte boligområder. Det er mere utrygheden som skabes af alkoholikere, der råber, store grupper af unge, der hænger ud og fræsende knallerter, der skræmmer og fylder:

-Det er interessant, for det betyder, at man skal arbejde med tryghed, ligeså meget som man skal bekæmpe kriminalitet. Unge skal væk fra gaden med væresteder, men også synlig tilstedeværelse af gadeplansmedarbejdere eller politi og indretning og belysning af områderne, så de ikke fremstår skumle er vigtig, siger Retsudvalgsformanden.

Karina Lorentzen peger på et område som Varbergparken i Haderslev, som har undergået en succesfuld forvandling. I 2001 var der massiv utryghed og kriminalitet og lejlighederne svære at udleje. Men så ansatte man en tidligere nærbetjent, der skulle skaffe jobs til de unge i området, ligesom en blok af lejligheder blev lavet til plejehjem, sundheds- og genoptræningscenter og dermed 300 arbejdspladser i områder.

Se mere om den kriminalpræventiv dag her