TV der bevæger dig

600 tons salt klar til vinterveje i Vejle

I Vejle kan vejrguderne bare komme an. Kommunens vintertjeneste har dagen igennem gjort klar til kamp, de har blandt andet 600 tons salt på lager.

Her ligger 600 tons salt klar til at blive strøget ud på vejene i Vejle. Foto: Claes Adel TV SYD

Dagen igennem er der varslet kraftigt snefald i Syd- og Sønderjylland. I salthallen i Vejle er vintertjenesten klar til frost og sne. Maskinerne er tjekket igennem og klar til at køre ud med de 600 tons salt, som ligger i kommunens salthal.

Vintertjenesten er nu klar til at rykke ud, hvis vejene bliver glatte i vinterføret.

- Hvis der først kommer minusgrader, så kan det gå hurtigt, siger Betina Gagchs, afdelingsleder ved Materielgården i Vejle Kommune.

Drømmer om et rigtigt uvejr

Selvom de fleste danskere nok ikke håber på en voldsom snestorm, er tonen en anden hos Betina Gagchs. Hun og kollegaerne husker spændingen, når Kong Vinter tidligere år har slået sig løs.

- Her er medarbejdere, der har været med i rigtigt mange år og kan huske de vintre, hvor vi kørte i ugevis. Der sker et eller andet, det giver et kick, siger Betina Gagchs til TV SYD.

Her er medarbejdere, der har været med i rigtigt mange år og kan huske de vintre, hvor vi kørte i ugevis. Der sker et eller andet, det giver et kick.

Betina Gagchs, afdelingsleder ved Materielgården i Vejle Kommune.

Hvis vintertjenesten får ønsket om en stor snestorm opfyldt, rækker de 600 tons salt til to døgn med glatte veje. 

Se, hvor meget sne der falder i dit område på DMI's hjemmeside.

05:34 Luk video
Mere vejr