6.000 filatelister samlet til kæmpe frimærkefest

I Vejle er flere tusinde frimærke-entusiaster samlet til den største frimærkebegivenhed nogensinde på jysk jord.

Fredag åbnede frimærke-udstillingen Nordia 2017. Det er Vejle Frimærkeklub og Danmarks Filatelist Forbund, der står bag det store arrangement i DGI-huset i Vejle.

quote

Det går godt indtil videre, og i morgen kommer der masser af busser fra flere lande, så vi skal nok nå vores mål med 6.000 besøgende.

 Jan Liengaard Drejer, fmd., Vejle Frimærkeklub

Det er den største frimærkebegivenhed, der nogensinde er foregået på jysk grund. Arrangørerne regner med, at der kommer mindst 6.000 gæster i løbet af hele weekenden.

- Det går godt indtil videre, og i morgen kommer der masser af busser fra flere lande, så vi skal nok nå vores mål med 6.000 besøgende, siger Jan Liengaard Drejer, formand for Vejle Frimærkeklub.

Passion for finske frimærker

En af de mange gæster fredag er Svend Erik Hansen fra Odense. Han samler på finske frimærker.

quote

Jeg begyndte at samle finske frimærker som barn, fordi de andre børn samlede danske frimærker, og så ville jeg prøve at samle skandinaviske. Det blev så til finske frimærker.

 Svend Erik Hansen, pensionist, Odense

- Jeg begyndte at samle finske frimærker som barn, fordi de andre børn samlede danske frimærker, og så ville jeg prøve at samle skandinaviske. Det blev så til finske frimærker, fortæller han.

Han håber på at finde nogle spændende frimærker fra Finland på udstillingen i weekenden. 

Svend Erik Hansen fra Odense samler på finske frimærker. Her er han ved at få nogle af dem vurderet på udstillingen Nordia 2017.
Svend Erik Hansen fra Odense samler på finske frimærker. Her er han ved at få nogle af dem vurderet på udstillingen Nordia 2017.
Foto: Thomas Møller, TV SYD

- Min kone rykker for, at jeg sælger samlingen. Men jeg kan ikke lade være med at købe nye alligevel, siger Svend Erik Hansen.

Der er deltagere og udstillere fra hele Skandinavien, USA, England, Tyskland og Holland. Der er også mange handelsstande samt postvæsener fra flere lande. Blandt andet vil PostNord komme med foredrag og præsentere næste års frimærkeprogram.

Svend Erik Hansen har nogle helt specielle frimærker med uden årstal, og så kan de være mange penge værd. Hvis de viser sig at være ægte, bliver de sat på auktion, hvor startprisen lyder på omkring 50 euro.