80 børn testet for tuberkulose efter udbrud

En skoleklasse og gruppe børnehavebørn i Vejle er mandag blevet testet for tuberkulose, mens deres syge kammerat er isoleret i hjemmet.

25 elever fra en 7. klasse på Søndermarksskolen i Vejle har mandag været igennem en test for infektionssygdommen tuberkulose. Det samme har omkring 60 børn pog voksne fra en børnehave i Vejle.

Testen sker efter en skoleelev i sidste uge blev testet positiv for den smitsomme sygdom. Den smittede elev kommer fra samme familie som et treårigt børnehavebarn, der også er smittet. Børnene er nu under behandling i deres eget hjem, hvor de er isoleret. 

Undersøgelsen foregik på Kolding Sygehus, hvor Pernille Feldfos blev testet.

- Selvfølgelig bliver man da bekymret, om hun er smittet med det, og om hendes mindre søskende også er smittet, så det skal selvfølgelig tjekkes, siger Pernilles mor, Jenni Oxholm Mortensen, til TV SYD.

Skoleleder Anne Mette Binder håber på hurtigt at få afsluttet undersøgelserne af eleverne.

På Søndermarksskolen håber man på en hurtig afklaring, og at udbruddet ikke har spredt sig blandt børn og voksne. 

- Vi blev selvfølgelig meget bekymret, da vi hører om det. Både for den smittede elev og de andre børn. Derfor ser vi også frem til at testen er færdig, så vi kan sætte en streg under, at det her var det eneste tilfælde på skolen, siger skoleleder Anne Mette Binder til TV SYD.

Kolding Sygehus regner med at have testresultaterne klar den 21. december.

Testen skal gentages om tre måneder.