TV der bevæger dig

87.000 kroner i bøde for at pille ved lastbils kontroludstyr

Det blev dyrt for et polsk vogmandsfirma, at der var blevet manipuleret med det kontroludstyr, der holder øje med chaufførers køre- og hviletid.

Politiet kontrollerer jævnligt de udenlandske lastbiler, der kører i Danmark - som her ved en tidligere razzia.

Tirsdag i sidste uge afslørede Tungvognscenter Syd under Sydøstjyllands Politi ved en en rutinemæssig kontrol nogle mindre uregelmæssigheder, som var begået af to chauffører på en polsk lastbil.

Begge chauffører erkendte deres brøde, men en nærmere undersøgelse af lastbilen afslørede nogle noget mere alvorlige overtrædelser. Undersøgelserne viste, at der tidligere var blevet manipuleret med den polske lastbil, så både takografen, der blandt andet måler køre- og hviletiden, og hastighedsbegrænseren var blevet sat ud af drift.

Efterforskningen i sagen afslørede, at det var direktøren af det polske vognmandsfirma, der var skyldig, da det var ham, der på daværende tidspunkt havde siddet bag rattet i forbindelse med nogle ekstra transportopgaver, som selskabet havde modtaget. Derfor var det også ham, der skulle stå til ansvar for de grove overtrædelser.

Vi holder simpelthen lastbilerne tilbage til bøden er betalt, så vi er sikre på at få vores penge

Stig Simonsen, politikommissær, leder af Tungvogncenter Syd

I går mødte den polske direktør op hos Tungvognscenter Syd i Vejle, hvor han indrømmede at have pillet ved teknikken, så både takografen og hastighedsbegrænseren blev sat ud af drift. 

- I sådanne sager holder vi simpelthen lastbilerne tilbage til bøden er betalt, så vi er sikre på at få vores penge, siger politikommissær Stig Simonsen, leder af Tungvogncenter Syd, til TV SYD.

Det førte til en samlet bøde på 87.000 kr. Direktøren må desuden ikke køre lastbil  i Danmark de næste seks måneder.