88 streetrace-fans sigtet for at bryde forsamlingsforbud

Politiet fik travlt med at rejse sigtelser ved et streetrace-arrangement i Vejle torsdag aften, hvor alt for mange mennesker havde forsamlet sig. 88 unge blev sigtet for at overtræde forsamlingsforbuddet.

Sydøstjyllands Politi sigtede torsdag aften 88 personer for overtrædelse af forsamlingsforbuddet. De sigtede deltog i et såkaldt streetrace-arrangement på Porschevej i Vejle, hvor langt over 100 mennesker havde forsamlet sig.

I første omgang modtog politiet oplysninger om et streetrace-arrangement på Lundagervej i Hedensted, men da de nåede derhen, var de mange mennesker på vej væk, og de genoptog altså aktiviteterne i Vejle, hvor politiet slog til. 

- Da vores patruljer nåede frem til området ved Porchevej, kunne de hurtigt konstatere, at flere end 100 personer var forsamlet i området. Vores patruljer sigtede derfor 88 af de tilstedeværende for overtrædelse af forsamlingsforbuddet. Resten nåede at slippe væk, inden vores patruljer fik fat i dem, siger politiinspektør Jesper Bøjgaard fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

De sigtede er for hovedpartens vedkommende unge mennesker mellem 18 og 26 år. Bøden for at overtræde forsamlingsforbuddet er på 2500 kroner, og Sydøstjyllands Politi opfordrer til, at man i den kommende weekend opsøger alternative steder at mødes, end der hvor mange mennesker normalt opholder sig. 

Vi går nemlig en særdeles solrig weekend i møde, hvor mange derfor vil opholde sig udendørs.

- Vi er til stede i hele politikredsen og har særlig opmærksomhed på de steder, hvor vi har erfaring med, at mange tager hen, når vejret er godt, understreger Jesper Bøjgaard.