TV der bevæger dig

Åbner motorvej før tid

En god del af motorvejen mellem Riis og Ølholm åbner i slutningen af måneden. Det er flere måneder tidligere end Vejdirektoratet har lovet på skilte ved vejarbejdet.

Det gælder strækningen fra Riis til landskabsbroen over Alsted Mølle Å. Det er 80 pct. af strækningen mellem Riis og Ølholm.

- I disse dage lægger entreprenørerne slidlag på de østgående spor, og når det er gjort, er vi faktisk klar til at lade trafikanterne køre på den nye asfalt, siger projektleder i Vejdirektoratet Niels Jørgen Larsen. Arbejdet med slidlaget kræver tørvejr, så vi kan ikke angive en præcis dato for åbningen, men vi tror på, at det bliver i begyndelsen af uge 30.

I etaper

De sidste to kilometer - frem til tilslutningen til Diagonalvejen - ventes åbnet til september. Det er også tidligere end forventet.

På store skilte omkring vejarbejde lover vejdirektoratet at den nye motorvej, som blot er en fordobling af den eksisterende Rute 18-hovedvej, vil være færdig til november.

- Vi har valgt at åbne motorvejen i etaper, efterhånden som vi bliver færdige. Så kan trafikanterne få glæde af vejen så hurtigt som muligt, forklarer Niels Jørgen Larsen.

Motorvej til Herning

De godt otte kilometer er en del af den kommende Midtjyske motorvej fra Vejle til Herning. Her mangler kun de sidste kilometer fra Ølholm til DTC nord for Vejle.

Fra Give mod Brande åbnede et motorvejsstykke sidste år. Her mangler kun de sidste kilometer rundt om Brande. Her er arbejdet med at udbygge broerne gået igang - og det allersidste stykke mellem Vejle og Herning ventes åbnet i 2014. .

Mere vejr