TV der bevæger dig

To ældre udsat for tricktyveri

En 87-årig kvinde blev torsdag aften udsat for et frækt tricktyveri i sin lejlighed på Dæmningen i Vejle. Der blev stjålet 8000 kr. og en kongelig porcelænsfigur.

En fremmed mand sagde, at han skulle tjekke vandet, mens en anden person stjal pengene og figuren.

Spærret ind

Kvinden blev ved 18.30-tiden opsøgt i sin lejlighed, hvor hun havde besøg af en 80-årig mand. Udenfor stod en fremmed mand, som på gebrokkent dansk forklarede, at han skulle tjekke vandet i lejligheden.

Manden blev lukket ind, og det lykkedes ham at puffe de to ældre kvinder ud på badeværelset. Han stillede sig sådan, at de to nærmest var spærret inde på badeværelse.

Han lukkede op for bruseren og vandhanen - og forklarede, at de havde kalk i vandet - og at kvinden skulle have en ny vandhane.

En anden person

Den kongelige porcelænsfigur, Ridderen og jomfruen, som er stjålet ved et tricktyveri i Vejle. Figuren er solgt for over 3000 kr. på en auktion for nylig.

Men de tre opholdt sig på badeværelse, fornemmede beboerne, at der var en anden person i lejligheden. Og bagefter manglede 8000 kr. i kontakter og en 40 cm høj porcelænsfigur med titlen "Ridderen og Jomfruen".

De to ældre så kun manden på badeværelset. Han beskrives som 170-175 cm, kraftig med en tyk mave. Han har kort hår og et meget rundt hoved. Han var iklædt mørkt tøj og havde sorte handsker på.

- Det var et meget frækt tyveri, siger vagtchef Hans Hoffensetz til TV SYD. Vi må advare folk mod at lukke folk ind, hvis de ikke selv har bedt om et kontrolbesøg eller rekvireret håndværkere.

Politiet er også interesseret i, om nogen har set den anden person i området omkring Lido-biografen.

Sikret spor

POlitiet har sikret sig spor fra lejligheden.

Den stjålne porcelænsfigur er for nylig solgt for over 3000 kr. på en auktion.