Akutflop i regionerne

Blot 16 udfaldstruede er blevet ansat i akutjob i Region Syddanmark. Det er til trods for, at regionen har slået mere end 800 akutjobs op.

Selv om landets fem regioner tilsammen har slået mere end 4.000 akutjob op, er det kun lykkedes at få 124 af stillingerne besat af danskere på vej ud af dagpengesystemet. Det fremgår af ny opgørelse fra Region Syddanmark. Det skriver Fyens Stiftstidende tirsdag.

Regionerne har ellers levet op til deres del af akutjobaftalen, som skulle afbøde virkningerne af dagpengereformen, der skar perioden ned fra fire til to år, ved at slå mere end 4.000 akutjob op - 800 i Region Syddanmark. Men antallet af ansættelser flugter slet ikke med de mange stillingsopslag.

Kun 16 udfaldstruede er blevet ansat i akutjob i Region Syddanmark.

- Vi har simpelthen ikke ledige job til de uuddannede og lavtuddannede mennesker, der ryger ud af dagpengesystemet. Og vi får også skældud, når vi slår stillinger op til højtuddannede, siger regionsformand Carl Holst (V).

Han mener, at det er selve akutjobaftalen, den er gal med.

- Den løser ingen problemer, og det har jeg sagt hele tiden, selv om jeg selv var med til at indgå aftalen. Jeg er ked af at have fået ret, men jeg er ikke overrasket. Dagpengereformen var nødvendig, men der er bare ikke nogle nemme løsninger på problemet med mennesker, der falder ud, siger Carl Holst.

Verner Sand Kirk, direktør i A-Kassernes Samvirke, var også med at til indgå akut-jobaftalen.

- Aftalen giver bare ingen mening, når man har sit alibi i orden, hvis bare der er slået nok akutjob op. Regionerne kunne godt tage nogle flere chancer og gå på kompromis og tage nogle af ansøgerne nederst i bunken, siger han.

I alt er 13.000 langtidsledige røget ud af dagpengesystemet i år.