TV der bevæger dig

Amin Skov anholdt og sigtet for Vejlegård-brand

Tirsdag formiddag har Sydøstjyllands Politi anholdt Amin Skov, der er indehaver af restaurant Vejlegården, i forbindelse med branden natten til den 21. december 2012 i restauranten i Vejle.

Amin Skov har flere gange i de seneste dage udtalt, at han ikke har noget med branden at gøre og at han blev overfaldet af to eller flere personer.

06:12 Luk video

Anholdelsen, der skete kort efter kl. 11, var planlagt som opfølgning på efterforskernes afslutning af gennemgangen af det foreliggende efterforskningsmateriale og efterprøvning af oplysninger.

Amin Skov vil blive sigtet for overtrædelse af straffelovens § 181, stk. 1: ?Forvolder nogen ellers ildebrand på fremmed ejendom, straffes han med fængsel indtil 6 år? og for overtrædelse af § 181, stk 2, der omhandler brandstiftelse for at besvige brandforsikringen m.v.

Politiet er ikke i tvivl om brandårsag

- Der er ikke tvivl om, at branden på Vejlegården var påsat. En række arnesteder og brandbare væsker efterlader ingen tvivl om det, forklarer fungerende politiinspektør og leder af efterforskningen Brian Olsen fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse

- Det er vores opfattelse, at efterforskningen giver grundlag for anholdelsen og sigtelserne. Der er ikke fund, der peger andre steder hen.

Afhøring og ransagning

I løbet af dagen vil der ske afhøring af den anholdte, ligesom der vil blive ransaget hos ham efter en indhentet retskendelse. Efter afhøringen vil anklagemyndigheden vurdere om der er grundlag for, at begære varetægstfængsling.

Såfremt der afholdes et grundlovsforhør i morgen, vil Sydøstjyllands Politi udsende en pressemeddelelse om tidspunktet og oplyse, hvorvidt anklagemyndigheden forventer retsmødet afholdt for åbne døre.

Sydøstjyllands Politi har ikke på nuværende tidspunkt nogen bemærkninger til spørgsmålet om motivet til brandstiftelsen.

- Jeg vil gerne understrege, at anholdelsen og sigtelsen bygger på en omfangsrig og grundig efterforskning. Jeg vil også understrege, at det er anklagemyndigheden, der senere vil tage stilling til, om der er grundlag for en tiltalerejning og i sidste ende domstolene, der afgør skyldspørgsmålet. Indtil videre følger vi bare fundene, sådan som vi har pligt til, siger politiinspektør Brian Olsen, Sydøstjyllands Politi.

Amin Skov har afvist at stå bag branden

Amin Skov har flere gange i de seneste dage udtalt, at han ikke har noget med branden at gøre - og at han blev overfaldet af to eller flere personer i restauranten natten til den 21. december.

I månederne forud for branden har restaurant Vejlegården været centrum for en faglig strid mellem fagforbundet 3F og Amin Skov.